Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘’ΥΨΙΠΟΛΙΣ’’


Υψίπολις: Αυτός ή αυτή που τιμούν και εξυψώνουν με τις πράξεις τους την πόλη και η πόλη τους τιμά και τους εξυψώνει για τις πράξεις τους αυτές. Η λέξη συναντάται στον στίχο 370 της Αντιγόνης του Σοφοκλή, της τραγωδία με το μεγαλύτερο ίσως πολιτικό βάθος.

Η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης ‘’Υψίπολις’’ δημιουργήθηκε με σκοπό τη συμμετοχή της στις Δημοτικές εκλογές και την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από αυτές.

 Μια Δημοτική παράταξη για να μην είναι ένας ‘’διάττον αστέρας’’ μιας εκλογικής αναμέτρησης, μέσω της οποίας να αναδεικνύονται μόνο προσωπικότητες οι οποίες  χάνονται την επαύριο των εκλογών, οφείλει να συμμετέχει στα δρώμενα της πόλης, διαχρονικά, οργανωμένα και συντεταγμένα έτσι ώστε η παρουσία της σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να είναι το φυσικό επακόλουθο της περασμένης δράσης της.

Με τον τρόπο αυτό μια Δημοτική παράταξη αναδεικνύει πρώτα πολιτικές και μετά πολιτικούς, έχει γνώση και εμπειρία των προβλημάτων που προσπαθεί να λύσει, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και αποτελεί έναν διαχρονικό θεσμό με άποψη και θέση για την πόλη.

Η Δημοτική Παράταξη ‘’Υψίπολις’’  εξαπλώνει τη δράση της μαζί με τους ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα σχήματα και κινήσεις, τα οποία δρουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Η Δημοτική Παράταξη ‘’Υψίπολις’’ ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει, να παράγει έργο, να συμβάλει, να διεκδικήσει, να προτείνει, να προωθήσει και να συνδιαμορφώσει.

Η ‘’Υψίπολις’’ είναι το Θεσσαλονικιώτικο δημοτικό όχημα, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά, οργανωμένα και συντεταγμένα τη δυνατότητα  να κάνουμε πράξη το όραμα μας για την πόλη.

Σας καλούμε όλους και όλες στον ωραίο αγώνα για να μετατρέψουμε την πόλη μας, στην πόλη που μας αξίζει και τους εαυτούς μας σε Υψίπολεις πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *