Η ΔΚΘ ‘’ΥΨΙΠΟΛΙΣ’’ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 28 Ιουλίου 2010 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ανακηρύσσονται, η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και η δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχειώδη υγιεινή, σαν «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

Στον αγώνα για να μην μετατραπεί το νερό σε εμπόρευμα με την ιδιωτικοποίηση των εταιριών που το παρέχουν και το διανέμουν, η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά στην ιστορία των κινημάτων, με το ιστορικό Δημοψήφισμα της 18ης Μάη 2014 για το Νερό και την ΕΥΑΘ, γράφοντας μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη ανήκει πλέον στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων για το Νερό.

Η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης ‘’Υψίπολις’’ ως συλλογικότητα πολιτών, δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου της πόλης, αλλά και για τη συμμετοχή της μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες στον αγώνα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για μια πιο ανθρώπινη πολιτεία και κοινωνία.

Η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης ‘’Υψίπολις’’ προσυπογράφει τη ‘’Διακήρυξη των 54 φορέων και Κινημάτων για τη συνεργατική διαχείριση του Νερού της Θεσσαλονίκης από τους πολίτες’’  και δηλώνει αλληλέγγυα στις συνομιλίες που ήδη διεξάγονται μεταξύ των υδροδοτούμενων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και των συνεταιρισμών του Νερού, σχετικά με την εξεύρεση ενός εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης του Νερού της πόλης, στο οποίο θα συμμετέχουν οι παραπάνω Δήμοι, οι συνεταιρισμοί των πολιτών και ενδεχομένως η Πολιτεία ως Δημόσιο.

Ξεκάθαρη πάντως θέση της  Δημοτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης ‘’Υψίπολις’’ είναι ότι το Νερό ως ‘’Δικαίωμα’’ και ως ‘’Κοινό’’ αγαθό δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα από το οποίο να υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής κέρδους από κανέναν ιδιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *