ΥΨΙΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΤΑ ΤΡΙΑ ‘’Π’’


Η Δημοτική Παράταξη ‘’Υψίπολις’’  στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως συλλογικότητα πολιτών της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στη δημιουργία ενός καταναλωτικού Κινήματος και αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του.

Προτείνει τη συγκρότηση ομάδας φορέων και υπαρχόντων συλλογικοτήτων της πόλης που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση, για κοινό συντονισμό με κατεύθυνση τη δημιουργία ενός καταστατικού χάρτη ο οποίος θα περιγράφει τους σκοπούς, τους στόχους, τις δράσεις και τη λειτουργία ενός ενιαίου Κινήματος προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρούμε σημαντική την προτροπή των πολιτών μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης σχετικά με τα καταναλωτικά πρότυπα και τις καταναλωτικές συμπεριφορές.

Είναι υποχρέωση όλων μας να θέτουμε σε κάθε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας την οποία σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε, τα θεμελιώδη τρία ερωτήματα που συμπυκνώνονται στην πολιτική των ‘’τριών Π’’

ΠΟΥ παράγεται κάθε προϊόν ή υπηρεσία: Πόσο μακριά είναι από τον τόπο κατανάλωσής του (οικολογικό αποτύπωμα) και ποια τα ποια τα χαρακτηριστικά της περιοχής που παράγεται (μόλυνση εδάφους κλπ)

ΠΟΙΟΣ παράγει το συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία:Ποια τα χαρακτηριστικά του παραγωγού (τοπικός, μεμονωμένος, μικρομεσαίος, πολυεθνική κλπ), σε σχέση με μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και του εισοδήματος και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί ο παραγωγός στην παραγωγή και στη διαχείριση του προσωπικού.

ΠΩΣ παράγεται το προϊόν ή η υπηρεσία:Ο τρόπος παραγωγής αν είναι συμβατός με τους διεθνείς κανονισμούς, τα περιεχόμενα συστατικά, την εφαρμογή της πολιτικής κατά των μεταλλαγμένων και ειδικά αν υπάρχει στο προϊόν ή την υπηρεσία ενσωματωμένη ανήθικη ή παιδική εργασία.

Είναι καιρός να αναπτυχθεί στη χώρα μας ένα σοβαρό και συγκροτημένο Καταναλωτικό Κίνημα και η ‘’Υψίπολις’’ είναι εδώ και για το σκοπό αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *