ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μια πόλη οφείλει να γεννά συλλογικότητες.

Συλλογικότητες πολιτών συσπειρωμένους γύρο από μια ιδέα, ένα συλλογικό συμφέρον,  μια κοινή δράση, με Αρχές και Αξίες που αναδεικνύουν τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό.

Μια πόλη οφείλει να γεννά κινήματα.

Κινήματα με προοδευτικό πρόσημο που εξυπηρετούν την ανάγκη των πολιτών να δράσουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

Συλλογικότητες κινηματικού ή μη χαρακτήρα με σκοπό μια καλύτερη ζωή με ποιότητα για όλους.

Μια ζωή μέσα σε μια κοινωνία όπου όλοι θα έχουν μερίδιο στην ευημερία, στην ισότητα και στην ισονομία.

Η οργανωμένη φωνή και δομή της πόλης, η Δημοτική Αρχή,  οφείλει να είναι  αρωγός και συμπαραστάτης μιας τέτοιας στάσης ζωής.

Η Δημοτική Αρχή δεν οφείλει ούτε πρέπει να υποκαθιστά τη δουλειά των συλλογικοτήτων αυτών.  Η κοινωνία των πολιτών οφείλει να δρα αυτόνομα και ελεύθερα.

Στο πλαίσιο της παραπάνω λογικής, η οποία διέπει  και διαπνέει τη Δημοτική Κίνηση ‘’Υψίπολις’’ , καθιερώνουμε το θεσμό για το’’ σπίτι του εθελοντή’’ σε κάθε Δημοτική Κοινότητα της Πόλης.

Το σπίτι του εθελοντή εξασφαλίζει σε κάθε συλλογικότητα της πόλης, η οποία δρα σύννομα και εδρεύει στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη δυνατότητα της  στέγασης και της χρήσης του απαιτούμενου εξοπλισμού ώστε να λειτουργεί χωρίς το άγχος των αναγκαίων τεχνικών μέσων για την εξυπηρέτηση των σκοπών της.

Σε κάθε Δημοτική Κοινότητα θα διατίθεται κοινόχρηστος στεγασμένος γραφειακός χώρος με τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω συλλογικοτήτων και την αξιοπρεπή στέγαση των δράσεων  τους.

Με τον τρόπο αυτό και πάντα μέσα στο πλαίσιο των υπαρκτών δυνατοτήτων, η Δημοτική Κίνηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης ‘’Υψίπολις’’ εκπληρώνει ένα μέρος της υποχρέωση της, ως Αρχή του Δήμου, απέναντι στην εύρυθμη λειτουργία, την ελεύθερη και αυτόνομη έκφραση και δράση όλων των οργανωμένων σε συλλογικότητες  πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *