Δυσκολίες στα προάστια Θεσσαλονίκης και ρυθμίσεις από Μάλγαρα και κάτω

Δυσκολίες στα προάστια Θεσσαλονίκης και ρυθμίσεις από Μάλγαρα και κάτω

Η σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές στις παρυφές της πόλης.

Το χιόνι έχει στρωθεί ήδη στις περισσότερες περιοχές της Τούμπας, της Πυλαίας, της Καλαμαριάς, της Χαριλάου και των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Αποκλεισμένη παραμένει η Μηχανιώνα από το ύψος της Κερασιάς καθώς διεκόπη και η συγκοινωνία του ΟΑΣΘ. Αλυσίδες χρειάζονται προς το Πανόραμα και το Χορτιάτη και ιδιαίτερη προσοχή στην Άνω Πόλη. Επίσης στα στενά των Κωνσταντινουπολίτικων καθώς και στην Πολίχνη και τα Μετέωρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς και Πιερίας, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα από σήμερα (4 Ιανουαρίου 2019) μέχρι και την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων βάρους άνω των 3,5 τόνων στα εξής σημεία:  στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (471 χιλιόμετρο),  από το 516 χιλιόμετρο έως το 548 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.),  στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (226 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (288 χιλιόμετρο) και  από το 22 έως το 81 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου.

Επιπλέον απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής οδικά σημεία:  σε όλο το οδικό δίκτυο του Κιλκίς και  σε όλο το οδικό δίκτυο της Ημαθίας Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

νακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός), με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα μέχρι νεωτέρας, ισχύει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων :  Στο ρεύμα προς Αθήνα, του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από την Χ/Θ 484+000 Σ.Δ. Ν.Μαλγάρων έως την Χ/Θ 474+000 όρια με Ν.Ημαθίας.  Στο ρεύμα προς Τελωνείο Ευζώνων, του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από την Χ/Θ 485+000 έως την Χ/Θ 516+000 όρια με Ν.Κιλκίς.  Στο ρεύμα προς Κιλκίς, της Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Κιλκίς, από τη διασταύρωσή της με την Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Σερρών εως Χ/Θ 22+000 όρια με Ν.Κιλκίς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *