Να μπει τέρμα στα επικοινωνιακά παιχνίδια – Κρατήστε ανοικτή την Παραλία

Να μπει τέρμα στα επικοινωνιακά παιχνίδια – Κρατήστε ανοικτή την Παραλία

Κλειστή θα είναι η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έπειτα από αίτημα του Δημάρχου της και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προς την Πολιτική Προστασία για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών και του συνωστισμού.

Η απόφαση αυτή συνιστά απλά και μόνο μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατά τα άλλα πραγματικής ανάγκης για προστασία της υγείας των πολιτών. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να επιβληθεί αυτή η απαγόρευση στην πόλη. Τις τελευταίες μέρες δεν παρατηρήθηκε κανένας συνωστισμός στην παραλία – Δήμαρχος και Περιφερειάρχης αναπαράγουν την τακτική της υπερβολής που για δικούς τους λόγους υιοθετούν οι προπαγανδιστές των κεντρικών ειδήσεων.

Αντίθετα, οι πολίτες, που έκαναν χρήση του δημόσιου χώρου για σωματική άσκηση ή για βόλτα με το κατοικίδιο, τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Αυτή μάλιστα είναι και η προτροπή του ΕΟΔΥ αλλά και αντίστοιχων οργανισμών σε όλο τον κόσμο, ότι, δηλαδή, σε συνθήκες εγκλεισμού και μεγάλων περιορισμών της κοινωνικής ζωής, ένας περίπατος που θα τηρεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κάνει καλό και όχι το αντίθετο.

Άλλωστε το κλείσιμο όλων των Γηπέδων, παιδικών χαρών και αυλών των σχολείων μαζί με το κλείσιμο του δάσους του Σέιχ Σου δεν αφήνει και πολλές επιλογές στους κάτοικους της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα σε αυτούς του Κέντρου της Πόλης. Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε αυτό που σκοπεύουν να αποτρέψουν, μεγαλύτερο συνωστισμό και συγκέντρωση στους δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων και στα «δείγματα» πάρκων που υπάρχουν. Θα οδηγήσει επιπλέον και σε μια ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ασφυξίας για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους και περιορισμένοι.

Σεβόμενοι τις οδηγίες των ειδικών και πάνω από όλα την υγεία και ασφάλεια των πολιτών ζητούμε να μείνει ανοιχτή η Παραλία, προφανώς με την τήρηση των απαιτούμενων κανόνων. Ο Δήμαρχος να ασχοληθεί περισσότερο με την προστασία των εργαζομένων του και να αφήσει στην άκρη παιχνίδια εντυπωσιασμού και επικοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *