Αντίθετος ο Γρ. Ζαρωτιάδης με το “φρένο” στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Αντίθετος ο Γρ. Ζαρωτιάδης με το “φρένο” στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Την αντίθεσή της στην απορριπτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με την οποία διακόπτεται, επ’ αόριστον, το σημαντικό έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας εκφράζει η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκης “Υψίπολις”.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι είναι απόρροια των διαλυτικών φαινομένων που παρατηρούνται στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης το οποίο αρχίζει πλέον να θυμίζει θέατρο του παραλόγου.

Η αρχική σύγχυση, που προκάλεσαν οι αποσκιρτήσεις και παραιτήσεις στελεχών της διοικούσας παράταξης, έδωσε της θέση της σε φαινόμενα πολιτικής δυσπραγίας και, όσο περνάει ο καιρός, αυτά τείνουν να μετατραπούν σε μόνιμη κατάσταση διοικητικής παραλυσίας. Την ίδια ώρα, η ανυπαρξία κάθε μορφής συντεταγμένης αντιπολίτευσης θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Η ΔΚΘ “Υψίπολις” εκφράζει το φόβο ότι η πρόσφατη αρνητική απόφαση για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας δεν βάζει απλά φρένο σε ένα έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη αλλά προοιωνίζει άσχημες εξελίξεις για την περαιτέρω ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Με αφορμή αυτήν την απόφαση και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις  των τελευταίων ημερών επί του συγκεκριμένου ζητήματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης δήλωσε τα εξής: 

«Ευθύνη των δημοτικών συμβούλων είναι να αποφασίζουν για ό, τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι να λειτουργούν με γνώμονα προεκλογικές σκοπιμότητες και πρόσκαιρες συμμαχίες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν κρίνονται για τις πολιτικοκομματικές  τοποθετήσεις τους, αλλά για τις αποφάσεις τους υπέρ ή κατά της προόδου και της ευημερίας της  πόλεως. Δυστυχώς, ενόψει  και δημοτικών εκλογών, κάποιες δημοτικές παρατάξεις και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι κρίσιμα έργα για την  πόλη μπορούν να χρησιμοποιούνται σε προεκλογικούς τακτικισμούς. Η παρούσα επιζήμια για τη πόλη συμπεριφορά τους, σε αυτή τη μεταβατική περίοδο προς τις εκλογές, θα ληφθεί αρνητικά υπόψη από τη ΔΚΘ «Υψίπολις» σε κάθε ενδεχόμενη μελλοντική προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία μεταξύ δημοτικών εκλογικών συνδυασμών. Για εμάς οι μελλοντικές συνεργασίες κτίζονται καθημερινά με υπεύθυνες πολιτικές συμπεριφορές και διακριτούς τους ρόλους συμπολιτευόμενου και αντιπολιτευόμενου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *