Η Υψίπολις υπέρ της “in situ” ανάδειξης των αρχαίων της Βενιζέλου

Η Υψίπολις υπέρ της “in situ” ανάδειξης των αρχαίων της Βενιζέλου

Γρ. Ζαρωτιάδης: Επένδυση για το μέλλον της περιοχής η in situ ανάδειξη των αρχαίων της Βενιζέλου.

 

Την αντίθεσή τους στην απόσπαση των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό εξέφρασαν τα στελέχη της Δημοτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης «Υψίπολις».

Αντιπροσωπεία της ΔΚΘ «Υψίπολις» συμμετείχε, χθες, στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ζητώντας την in situ ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων που έχουν χαρακτηρισθεί ως «βυζαντινή Πομπηία».

ipsipolis-benizelou

«Η Υψίπολις είναι παρούσα στους δίκαιες αγώνες του λαού της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του» τόνισε ο επικεφαλής της ΔΚΘ «Υψίπολις» και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, συμπληρώνοντας: « Η διατήρηση των αρχαίων στη θέση τους στο σταθμό της Βενιζέλου καταδεικνύει σεβασμό σε ένα μεγάλο αρχαιολογικό εύρημα, διασφαλίζει την έγκαιρη ολοκλήρωση του μετρό και αποτελεί επένδυση για το μέλλον της ανάπτυξης της περιοχής. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

ipsipolis-benizelou

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν τα στελέχη της «Υψίπολις» Μαρία Ιωαννίδου, Κωνσταντίνος Ξανθούλης, Ειρήνη Οζούνη, Δημήτρης Πατσιαρίκας, Γιώργος Φωτεινός και Νίκος Φώτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *