Μπάχαλο στο «Γαλάζιο Στρατόπεδο» για το δήμο Θεσσαλονίκης

Μπάχαλο στο «Γαλάζιο Στρατόπεδο» για το δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν μαζεύεται με τίποτε η κατάσταση στο Νεοδημοκρατικό στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης! Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ταχιάος, Ψωμιάδης, Ορφανός, Κυριζίδης, Ζέρβας και Αηδονόπουλος συνεχίζουν κανονικά την εκστρατεία τους σαν να μη συνέβη τίποτε. Σαν να μη δόθηκε κανονικά το χρίσμα στον πρώτο!

Η κατάσταση δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μπάχαλο! Ένα μπάχαλο που διευρύνεται εβδομάδα με την εβδομάδα, καθώς πολλά στελέχη των κομματικών οργανώσεων, χωρίς «γραμμή» και πειθαρχία, τάσσονται στο πλευρό του ενός ή του άλλου υποψηφίου, αψηφώντας παρακάλια και απειλές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία ακόμη στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αξιοσημείωτη διαδρομή στα κομματικά δρώμενα, ανακοίνωσαν την εβδομάδα που πέρασε ότι λένε «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και κατέρχονται στις εκλογές με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα! Την ίδια ώρα ο Γιώργος Ορφανός κινείται με… ψηλά τον αμανέ, θεωρώντας ότι θα είναι με σιγουριά ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μία μικρή αδιαθεσία του Νίκου Ταχιάου άφησε ευρύ περιθώριο δράσης στους άλλους παίκτες, με αποτέλεσμα η εικόνα του σκορποχωρίου να γίνει ακόμη πιο έντονη…

Ευθύνες βλέπουν πολλοί στο πρόσωπο του 75χρονου προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσου Σπηλιόπουλου. Ο νέος πρόεδρος πήρε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (λίγο πριν το συνέδριο) σαφείς, συγκεκριμένες και αυστηρές οδηγίες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί στον Γιώργο Ορφανό, ούτως ώστε να τον βάλει και πάλι στο μαντρί. Τότε μάλιστα είχε δώσει και διαβεβαιώσεις ότι έχει τον τρόπο να τα καταφέρει, αφού είναι προσωπικοί φίλοι πολλές δεκαετίες!

Ωστόσο, τίποτε από αυτά δεν έγινε! Ο πρώην υπουργός αναπτύσσει δυναμική και αυτό φαίνεται από τους υποστηρικτές που μαζεύει γύρω του… Παράπονα για τον Σπηλιόπουλο υπάρχουν και από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθώς ο νέος πρόεδρος συγκάλεσε το όργανο μόλις μία φορά και δεν έχει μοιράσει ακόμη ρόλους και αρμοδιότητες… Με αποτέλεσμα η κατάσταση γενικά να… πλαδαρέψει!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *