“Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”

“Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”

Με νέο όνομα και περισσότερη ορμή

Θεσσαλονίκη, 31 Αυγούστου 2018

Η Κίνηση «Ποια πόλη μας αξίζει;» θα πραγματοποιήσει ειδική ανοικτή εκδήλωση-συνέντευξη τύπου την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 στον χώρο της “Λέσχης του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ” (Προξένου Κορομηλά 37-πρώτος όροφος) στις 8 μ.μ., όπου θα ανακοινωθεί η ονομασία της νέας παράταξης και θα παρουσιαστεί ένα μέρος από τις επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις της.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κίνησης, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες (Τρίτη 26 Ιουνίου 2018), δόθηκαν στη δημοσιότητα οι γενικοί προγραμματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα συγκροτούνταν εντός δύο μηνών ένα νέο αυτοδιοικητικό πολιτικό σχήμα.

Έτσι, μετά από μια σειρά διεργασιών, συγκροτήθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, το νέο παραταξιακό σχήμα. Σε αυτό συμμετέχουν – και καλούνται να πυκνώσουν περαιτέρω τις τάξεις του – πολίτες της Θεσσαλονίκης, γυναίκες και άνδρες, κομματικοί σχηματισμοί, πολιτικές οργανώσεις και δίκτυα πολιτών, άτομα από την Τ.Α. και πνευματικοί άνθρωποι.

Η νέα αυτοδιοικητική παράταξη θα προωθήσει ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής λειτουργίας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια άλλη αντίληψη και πρακτική, ένα αυτοδιοικητικό όραμα, το οποίο θα συνδέει τις ανάγκες της χώρας με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τη δημιουργική παρέμβαση των τοπικών κοινωνιών στο μέλλον του τόπου.

Είμαστε έτοιμοι για να εργαστούμε με τους Θεσσαλονικείς στην κατεύθυνση ρηξικέλευθων μακροϊστορικών πρωτοβουλιών, με παραγωγικές εμπνεύσεις για την καθημερινότητα της πόλης και με συνεκτικούς και ρεαλιστικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της.

Άμεση προτεραιότητα της νέας παράταξης είναι η κατάρτιση συνδυασμού για την διεκδίκηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στην εκλογική αναμέτρηση του επόμενου έτους.

Η εκδήλωση-συνέντευξη με τους εκπροσώπους του Τύπου θα είναι συγχρόνως ανοικτή και προς όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *