«Υψίπολις»: τιμάμε μια πόλη που μας τιμάει…

«Υψίπολις»: τιμάμε μια πόλη που μας τιμάει…

Η Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Υψίπολις» και ο υποψήφιός της Γρηγόρης Ζαρωτιάδης αποδέχτηκαν την πρόσκληση για συζήτηση με συγκεκριμένες ομάδες, υποψηφίους και εκπροσώπους κομμάτων για τη διερεύνηση προγραμματικών συγκλίσεων και του ενδεχομένου ευρύτερων συνεργασιών στις  δημοτικές εκλογές. Από θέση αρχής συζητήσαμε και συζητούμε και με άλλους υποψηφίους για την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανταλλάσουμε απόψεις και διερευνούμε τις δυνατότητες για συγκλίσεις και συναινέσεις.

Με αυτό το γενικό σκεπτικό λάβαμε μέρος και στις συζητήσεις για τη σύγκλιση των όμορων πολιτικών δυνάμεων που στη δημοσιότητα ορίζονται με τον πολιτικώς αδόκιμο και παραπλανητικό όρο «κεντροαριστερά». Πολύ σύντομα ωστόσο διαφάνηκε ότι για πολλούς η συζήτηση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προγραμματικών συγκλίσεων προσέλαβε προσχηματικό χαρακτήρα, δείχνοντας μια αδόκιμη βιασύνη για την άμεση μετατροπή της σε υπόθεση αναζήτησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κοινού υποψηφίου και υποτιθέμενη ενιαία κάθοδο στις εκλογές.

Επειδή σεβόμαστε τον εαυτό μας, αλλά πολύ περισσότερο επειδή σεβόμαστε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης οφείλουμε να αντιταχθούμε σε τακτικές που καταλήγουν στην πράξη να περιθωριοποιούν τον ουσιαστικό, προγραμματικό λόγο.

Κατανοούμε την αγωνία κάποιων να ηγηθούν ή να συμπεριληφθούν στην ηγετική ομάδα ενός ενιαίου σχήματος. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να αντιταχθούμε στον εμπαιγμό του λαού της Θεσσαλονίκης και σε λογικές παλαιοκομματικού παραγοντισμού, οι οποίες άλλωστε έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Τιμάμε μια πόλη που μας τιμάει. Γιατί είναι τιμή να ζεις στην Θεσσαλονίκη. Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να συζητούμε στη βάση αρχών και θέσεων με δημοτικές κινήσεις, με φορείς, οργανώσεις, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού, μεμονωμένους πολίτες, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Και αυτό απαιτούμε από όλους όσοι συνομιλούν μαζί μας.  

Η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκης «Υψίπολις», μαζί με τις προγραμματικές καινοτομίες που θα επιβάλλει στη δημόσια συζήτηση, προτείνει και στηρίζει έναν ικανό επιστήμονα που διαθέτει εμπειρία από το χώρο του βιομηχανικού επιχειρείν, να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας για τη δυναμική προσαρμογή της Θεσσαλονίκης στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες του 21ου αιώνα: τον καθηγητή οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Γρηγόρη Ζαρωτιάδη. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης να συγκρίνουν προγράμματα και οράματα, ήθος και αξιοπρέπεια, πρόσωπα και ικανότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *