Δεν είμαι ο “yes man” της πολιτικής

Δεν είμαι ο “yes man” της πολιτικής

Την ανάγκη σχεδιασμού και ανάπτυξης ενός μηχανισμού κοινωνικής κατοικίας ως “αντίδοτο” στους συμπολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς  λόγω της ανέχειας που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη Δημοτική Τηλεόραση TV100.

“Ο δήμαρχος έχει μία πολιτική υπόσταση. Αν κρίνουμε ότι μία τακτική της κεντρικής κυβέρνησης είναι άδικη και κατακριτέα αφού θίγει συμφέροντα των συμπολιτών μας, έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό αυτών που τυγχάνει να είναι τα θύματά της ” υπογράμμισε ο κ. Ζαρωτιάδης και πρόσθεσε: “Ο δήμος οφείλει να υπερβεί το θεσμικό πλαίσιο που παρέχει ένα συγκεκριμένο εύρος δραστηριοτήτων. Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του αναξιοποίητου οικοδομικού αποθέματος που υπάρχει στην πόλη”.

Ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” τόνισε ότι με ανάλογο τρόπο οφείλει να κινηθεί η δημοτική αρχή  για να βρεθεί λύση και στο θέμα της στέγασης των φοιτητών. Συγκεκριμένα σε συνεννόηση με τους φορείς που εκπροσωπούν ή γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των φοιτητών, μπορεί να αξιοποιήσει το υπάρχον οικοδομικό κεφάλαιο και μοχλεύοντας και ιδιωτικά κονδύλια, να οδηγήσει στη δημιουργία φοιτητικών εστιών.

“Ο δήμος δεν είναι απλός διεκπεραιωτής. Αν ψάχνουν οι δημότες -που είμαι βέβαιος ότι δεν ψάχνουν αυτό- έναν “Yes Man” της πολιτικής είναι βέβαιο ότι δεν θα τον βρουν στο πρόσωπό μου” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Παράλληλα ανέπτυξε το στρατηγικό σχέδιο της “Υψίπολις” για τη Θεσσαλονίκη που θα στηρίζεται σε μία κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη, ενώ σημείωσε ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “δεν είναι καθ’ έξιν δημοτικοί άρχοντες αλλά άνθρωποι με επαγγελματική επάρκεια, επιστημονική γνώση και κοινωνική δράση”.

“Διεκδικούμε τη στήριξη των συμπολιτών μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, το μέλλον και την προοπτική της πόλης που κατοικούμε. Η “Υψίπολις” είναι εδώ. Θα είναι εδώ στις εκλογές και θα είναι η hard rock συνέχεια της Θεσσαλονίκης” κατέληξε ο κ. Ζαρωτιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *