ΔΕΘ: Διαφωνίες στο σχέδιο της ανάπλασης και αντιπρόταση του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη

ΔΕΘ: Διαφωνίες στο σχέδιο της ανάπλασης και αντιπρόταση του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, συνοδευόμενος από τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης «Υψίπολις» Νίκο Γραικούση και Όμηρο Ταχμαζίδη, επισκέφθηκε τη διοίκηση της Διεθνούς Εκθέσεως  Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση, από την πλευρά της ΔΕΘ συμμετείχαν ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, ο  δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής. Η συζήτηση αφορούσε τo πρόβλημα της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ, αλλά επεκτάθηκε και σε ζητήματα που σχετίζονται με το ρόλο της ΔΕΘ στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων επί του σχεδίου ανάπλασης, όπου η πλευρά της ΔΕΘ ανέπτυξε το σκεπτικό του όλου σχεδίου και η πλευρά της ΔΚΘ «Υψίπολις» εξέφρασε τις ειδικότερες και γενικότερες αντιρρήσεις της. O Γρηγόρης Ζαρωτιάδης μάλιστα διατύπωσε μία αντιπρόταση για να απεγκλωβιστεί η δημόσια συζήτηση από τα προβλήματα που δημιουργεί η πρόταση της διοίκησης της ΔΕΘ.

“Συμφωνούμε στη διατήρηση των κτιρίων με ιστορικό συμβολισμό. Επίσης συμφωνούμε στη δημιουργία υπόγειων θέσεων στάθμευσης. Προτείνουμε το σχεδιασμό ενός κτιρίου που θα φιλοξενεί τις διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΘ καθώς και μικρής εμβέλειας υψηλής ποιότητας και αναγνώρισης εκθεσιακές δράσεις. Η εξυπηρέτηση των μεγάλων εκθεσιακών δραστηριοτήτων θα πρέπει να προβλεφθεί, αξιοποιώντας υφιστάμενους χώρους και κτίρια, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Είναι, όμως, ανάγκη να διασφαλισθεί ότι τουλάχιστον τα 3/4  θα παραμείνουν ελεύθερος χώρος μητροπολιτικού πάρκου” ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Παρά τις διαφωνίες στο γενικό σχέδιο της ανάπλασης, υπήρξε σύμπτωση απόψεων  στο ζήτημα του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Διεθνής Έκθεση και τη συμβολή που μπορεί να έχει ο συνεδριακός και εκθεσιακός τομέας  στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της ΔΚΘ «Υψίπολις» συναντήθηκαν και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων από τους οποίους ενημερώθηκαν για τις απόψεις τους  σχετικά με το σχέδιο ανάπλασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *