Διοργάνωση συνεδρίου όπου όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους

Διοργάνωση συνεδρίου όπου όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους

Πρόταση για τη διοργάνωση μίας ανοικτής εκδήλωσης-συνεδρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μέλλον της Θεσσαλονίκης όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους να αναπτύξουν τις θέσεις του προγράμματός τους διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Στο ημερήσιο αυτό συνέδριο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Υψίπολις», οι πολίτες θα μπορέσουν να ακούσουν και να συγκρίνουν τις προτάσεις των υποψηφίων ώστε να επιλέξουν τον συνδυασμό που διαθέτει όραμα για την πόλη και να μην παρασυρθούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα «της ατάκας και των συνθημάτων».

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα μπορούσαν να αναλάβουν τα τοπικά ΜΜΕ σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΜΘ και τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).

«Είναι μία τακτική που ακολουθείται σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις συνεδρίων» επισήμανε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης. «Επειδή κανένα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό στούντιο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την παρουσίαση των απόψεων ενός τόσο μεγάλου αριθμού υποψηφίων νομίζω ότι η πραγματοποίηση ενός ανοικτού συνεδρίου όπου σε μικρά πάνελ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα προγράμματά τους είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση».

Στη συνέντευξη ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης τόνισε ότι οι δυνατότητες και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης είναι τόσο μεγάλες ώστε απαιτούν η προεκλογική συζήτηση να επικεντρωθεί στον προγραμματικό λόγο και όχι να παγιδευτούμε στη λογική ενός «πολιτικού αλισιβερισίου».

«Υπάρχει μία προσπάθεια να επιβληθεί η έννοια του δίπολου και η μεταφορά της κομματικής μάχης της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εγώ απευθύνω έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να κάνουν την υπέρβαση και να επιλέξουν με βάση το πρόγραμμα και τις προτάσεις και όχι με γνώμονα ποιο κομματικό χρώμα θα επικρατήσει. Άλλωστε εμείς προτείνουμε και την «Πράσινη Θεσσαλονίκη» με μία ισόρροπη περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη και την προώθηση της «Γαλάζιας Οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν, κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης υπογράμμισε ότι η καταμέτρηση της κοινής γνώμης είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθά την ενημέρωση των πολιτών και τις επιλογές των υποψηφίων αρκεί να μην γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος.

«Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο διακρίνουμε μία προσπάθεια εργαλειοποίησης των δημοσκοπήσεων προκειμένου να προωθηθούν συγκεκριμένες φήμες και τάσεις με στόχο  να επηρεαστούν οι πολίτες» ανέφερε ο κ. Ζαρωτιάδης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η Υψίπολις θα αποτελέσει την τελική, απροσδόκητη, μεγάλη έκπληξη των εκλογών».

Ο  Γρηγόρης Ζαρωτιάδης παρουσίασε ακόμη τις προτάσεις του συνδυασμού του για όλα τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης όπως αυτά της καθαριότητας και του κυκλοφοριακού-συγκοινωνιακού επισημαίνοντας ότι η επίλυσή τους, πέρα από τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, σχετίζεται απόλυτα με την ανάγκη ύπαρξης ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, όπως αυτό που προτείνει η ΔΚΘ «Υψίπολις». Μία συνολική πρόταση για το πού θέλουμε να πάει η Θεσσαλονίκη, ποιούς τομείς και κλάδους πρέπει να αναπτύξει, ποιές νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργήσει και πώς μπορεί ο νέος δήμαρχος να προσφέρει σε όλα αυτά.

One Reply to “Διοργάνωση συνεδρίου όπου όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους”

  • Nicolas

    By Nicolas

    Reply

    Ποιες κοινωνικές ομάδες θα έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση που προτείνετε να γίνει με τον τρόπο που προτείνετε όσο αφορά τα προγράμματά σας? Σκεφτείτε το άλλη μια φορά να δείτε σε ποιους μόνο θα φτάσει η πληροφορία. Μόνο στις γειτονιές θα μπορέσετε να πιάστε και τον απλό πολίτη- αν σας ενδιαφέρει φυσικά- να τον ευαισθητοποιήσετε για αυτό που έχετε πρόθεση να κάνετε μαζί του για τον ίδιο για να να ενδιαφερθεί και να αναζητήσει και στο τέλος αν έχει γίνει κάτι από αυτά που του προτείνατε, άσχετα ποιος θα είναι στο τέλος στη Δημαρχιακή αρχή.
    Το αμεσοδημοκρατικό που προτείνετε θα μπορούσε να βοηθήσει στη ορθολογική πολιτική απόφαση των πολιτών αν λειτουργούσε πιο μπροστά η συναινετική δημοκρατία, και είχαμε μάθει κάτι από αυτή την διαδικασία αλλά… Σκεφτείτε το ξανά. Δεν θέλουμε μοντέρνα και εκφραζόμενα με διανοουμενίστικο τρόπο εργαλεία επικοινωνίας αλλά πολιτική εγγύτητα προς τον Δημότη. Αυτό είναι στο οποίο όλοι έχουν αποτύχει, αλλά όλοι. Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *