Εμείς δεν χρωστάμε κομματικές επιταγές σε κανέναν

Εμείς δεν χρωστάμε κομματικές επιταγές σε κανέναν

“Με τον κ. Ταχιάο μας χωρίζει μία πολιτική άβυσσος. Θεωρούμε ότι πιέζεται σε μία πορεία άγριας μετάλλαξης του λόγου του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν τον τιμούν και δεν τιμούν και τους υπολοίπους. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Είναι μία ροπή προς έναν εκφασισμό του δημόσιου λόγου”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ακροατή κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Newn.gr.

Ο κ. Ζαρωτιάδης υπογράμμισε ότι η “Υψίπολις” μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική προοπτική της πόλης απέναντι σε όλους εκείνους που εκφράζουν τη συντήρηση ενώ τόνισε ότι διαθέτει τον πιο ώριμο προγραμματικό λόγο και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν, ήδη, κατατεθεί.

“Διαπιστώνουμε πως υπάρχει μία φτώχεια της μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικής κατάστασης στην πόλη μας καθώς με λύπη μας βλέπουμε ότι δεν διατυπώνεται άλλος προγραμματικός αντίλογος” είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις” τοποθετήθηκε επίσης για το νέο εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξηγώντας ότι ο ίδιοςείναι “υπέρ της αναλογικής έκφρασης των επιθυμιών των πολιτών” .

“Αναγνωρίζω τις μεγάλες αδυναμίες του νέου θεσμικού πλαισίου, για παράδειγμα ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε με ακρίβεια ποιος θα είναι ο τρόπος ανάδειξης των εκπροσώπων στα δημοτικά διαμερίσματα. Ανήκω, όμως, σ’ αυτούς που δεν φοβούνται την πολυφωνία. Έχω τον τρόπο να τη διαχειριστώ.” επισήμανε ο κ. Ζαρωτιάδης προσθέτοντας: “ Δεν με τρομάζει ένα πολύχρωμο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε η πολυφωνία στον προεκλογικό αγώνα. Το πρόβλημα δεν είναι η πληθώρα αλλά η ποιότητα των υποψηφιοτήτων ”.

Τέλος ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης υπογράμμισε ότι μέσα από την τοποθέτηση των συνδυασμών για τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη θα αναδειχθεί και ο διαφορετικός πολιτικός τους λόγος. “Έχει σημασία οι πολίτες να αναγνωρίσουν τη διαφορετική πολιτική ταυτότητα του καθενός. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο οι κομματικές επιταγές. Εμείς, κομματικές επιταγές δεν οφείλουμε σε κανέναν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *