Εμείς θέλουμε και το χρώμα της “Πράσινης Θεσσαλονίκης” και της “Γαλάζιας Οικονομίας”

Εμείς θέλουμε και το χρώμα της “Πράσινης Θεσσαλονίκης” και της “Γαλάζιας Οικονομίας”

” αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη στο Open TV.”

“Η προεκλογική συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και όχι στο “χρώμα” που θα έχει η πόλη μετά τις εκλογές. Άλλωστε στο δικό μας πρόγραμμα επικρατούν δύο χρώματα: Και το χρώμα της “Πράσινης Θεσσαλονίκης” με την έννοια της περιβαλλοντικής ισορροπίας και το χρώμα της “Γαλάζιας οικονομίας” καθώς θεωρούμε ότι είναι ένας από τους τομείς που μπορούν να φέρουν βιώσιμη ανάπτυξη”.

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορας του Τμήματος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” προσθέτοντας ότι: “Η διεκδίκηση του δήμου της Θεσσαλονίκης προφανώς και έχει πολιτικό πρόσημο σε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης των αναγκών της πόλης. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο το κομματικό πρόσημο που έχει ως μοναδικό στόχο την καταμέτρηση της δύναμης των κεντρικών πολιτικών σχημάτων”.

Στη συνέντευξη ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο αντιμετώπισης των πολλαπλών φαινομένων βίας και εγκληματικότητας επισημαίνοντας ότι η λύση βρίσκεται στην “ανάκτηση των δημοσίων χώρων από τους πολίτες”.

“Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας μπορεί να υπάρξει- εκτός από την ενίσχυση των παρεμβάσεων από τα επίσημα θεσμικά όργανα της ελληνικής πολιτείας (δημοτική και ελληνική αστυνομία)- μόνο αν φροντίσουμε για τη βελτίωση των φωτισμών αλλά κυρίως αν η δημοτική αρχή ανακτήσει και πάλι τους δημόσιους χώρους και τους μετατρέψει σε τόπους κοινωνικής δράσης και συμμετοχής” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Στην ερώτηση η οποία του τέθηκε για το πού θα βρεθούν τα κονδύλια για όλα αυτά, η απάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις” ήταν σαφής και απορρέει από την εμπειρία του σε θέσεις διοίκησης σε δημόσιους, ιδιωτικούς και διεθνείς οργανισμούς.

“Στη σημερινή κρίση της χρηματοπιστωτικής υπερσυσσώρευσης, κονδύλια υπάρχουν. Αυτό που οφείλουμε εμείς να διαθέτουμε -ώστε να επιτύχουμε την προσέλκυση κεφαλαίων- είναι έτοιμες προτάσεις, ώριμες και ρελεαστικές” τόνισε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης. “Μόλις πρόσφατα ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός προγράμματος αξιοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Υπάρχουν ανάλογες δυνατότητες μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων, αλλά και δημόσιων ή κοινοτικών πόρων, όπως η χρηματοδότηση Αστικών Ταμείων Ανάπτυξης με εξειδικευμένες δράσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Με λίγα λόγια, αυτό που λείπει είναι ο σχεδιασμός και η ωρίμανση των λύσεων που προτείνουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *