Η Άνω Πόλη μπορεί να γίνει επίκεντρο του “Τουρισμού στις γειτονιές” που προτείνει η «Υψίπολις»

Η Άνω Πόλη μπορεί να γίνει επίκεντρο του “Τουρισμού στις γειτονιές” που προτείνει η «Υψίπολις»

Παρέμβαση στην Άνω Πόλη  πραγματοποίησε, χθες, κλιμάκιο της ΔΚΘ “Υψίπολις” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη.

Συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Όλγα Παυλίδου, καθηγήτρια αγγλικών, Όμηρο Ταχμαζίδη, δημοσιογράφο- μεταφραστή, Κούλη Κωνσταντινίδη, τεχνικό υπολογιστών, Σάμι Οσμάν, ιδιωτικό υπάλληλο και Νίκο Δαμιανάκη, ψυχολόγο, ο κ. Ζαρωτιάδης συνομίλησε με τους δημότες της περιοχής και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα της “Υψίπολις”.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα αυτής της παραδοσιακής γειτονιάς με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία αλλά και τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Μερικά από τα πλέον σοβαρά προβλήματα, που διαπίστωσε και το κλιμάκιο της “Υψίπολις”, είναι το κυκλοφοριακό, η προσβασιμότητα και η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Όπως είπαν χαρακτηριστικά κάτοικοι και καταστηματάρχες, παρά το γεγονός ότι αρκετοί τουρίστες επισκέπτονται συνεχώς την Άνω Πόλη και ενδιαφέρονται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την ιστορία της, η περιοχή παραμένει υποβαθμισμένη.

Αμέσως μετά την παρέμβαση, ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα κλιμάκιο της Υψίπολις βρέθηκε στην Άνω Πόλη, στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με πολίτες που αντιμετωπίζουν την καθημερινή δυσκολία της διαβίωσης και της επαγγελματικής δράσης σε ένα περιβάλλον που- αν και με πολλές δυνατότητες- είναι υποβαθμισμένο. Ταυτόχρονα διαπιστώσαμε προσωπικά τόσο τα προβλήματα όσο και τις δυνατότητες της περιοχής. Άλλωστε ως γέννημα- θρέμμα πολίτες αυτής της πόλης, λίγο-πολύ τα γνωρίζαμε. Η Άνω Πόλη είναι ένα από τα επίκεντρα ανάπτυξης της δημιουργικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να γίνει μία γειτονιά -στο πλαίσιο του προγράμματός μας για “Τουριστική ανάπτυξη στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης”- που θα σηματοδοτεί την πόλη και την ιστορία της”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *