Καθοριστικός ο ρόλος της δημιουργικής οικονομίας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Καθοριστικός ο ρόλος της δημιουργικής οικονομίας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τη διοίκηση του MOMus (Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης) είχε, σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης «Υψίπολις» Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στη συνάντηση από την πλευρά του Μουσείου συμμετείχαν η διευθύντρια Μαρία Τσαντσάνογλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Τάκης, δικηγόρος, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ  και η Γιώτα Μυρτσιώτη, δημοσιογράφος ενώ τον κο Ζαρωτιάδη συνόδευε το μέλος της Κίνησης Όμηρος Ταχματζίδης.

Οι εκπρόσωποι του μουσείου ενημέρωσαν για τις εξελίξεις αναφορικά με το MOMus, τις πολιτιστικές προοπτικές, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα  μειονεκτήματα της Θεσσαλονίκης στο  χώρο της πολιτιστικής δραστηριότητας.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης ανέπτυξε την απορριπτική θέση της ΔΚΘ «Υψίπολις» στο ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ, την εναλλακτική πρόταση της Κίνησης για διασπορά των εκθεσιακών δραστηριοτήτων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα με την ταυτόχρονη διατήρηση ενός μικρού τμήματος στον ιστορικό χώρο της ΔΕΘ. Αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργική οικονομία και στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Ο Όμηρος Ταχμαζίδης ανέπτυξε κάποιες πλευρές της δημιουργικής οικονομίας και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η Κίνηση για να ενισχύσει και να αξιοποιήσει την πολιτιστική παραγωγή της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *