Ξεχωρίζουμε γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής

Ξεχωρίζουμε γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής

“Το ψηφοδέλτιο της ΔΚΘ “Υψίπολις” υπερέχει γιατί διαθέτει φρεσκάδα και νεότητα, όχι μόνο ως προς τη βιολογική – αν και ο μέσος όρος είναι ιδιαιτέρως χαμηλός- αλλά κυρίως ως προς την ενασχόληση με την πολιτική. Οι υποψήφιοι δημοτικοί μας σύμβουλοι καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής, επαγγελματικής και επιστημονικής διαστρωμάτωσης και συνδυάζουν επιστημονική επάρκεια, επαγγελματική εμπειρία και κοινωνική δράση. Το σημαντικό επίσης είναι ότι θα κινηθούν σε κοινωνικά στρώματα, χώρους και ομάδες που οι άλλοι δύσκολα μπορούν να διεισδύσουν”.

Με τις φράσεις αυτές περιέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης το προφίλ των ατόμων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της ΔΚΘ “Υψίπολις” κατά τη συνέντευξή του στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης ανέφερε ότι κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου “υπήρξαν πιέσεις επαγγελματικής, πολιτικής και κοινωνικής φύσεως” σε κάποια πρόσωπα που είχαν εκφράσει την επιθυμία να συμπορευτούν με τον συνδυασμό, παρ’ όλα αυτά η “Υψίπολις” κατάφερε να συμπληρώσει ένα ψηφοδέλτιο που τη διαφοροποιεί πλήρως από τις άλλες παρατάξεις.

Ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” χαρακτήρισε επίσης “απαράδεκτα” και “αντιδημοκρατικά” τα ειρωνικά σχόλια που διατυπώθηκαν από κάποιους για τον αριθμό των 22 υποψηφιοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

“Βρίσκω πετυχημένα και χιουμοριστικά τα σχόλια των πολιτών, ωστόσο δεν μπορώ να δεχθώ από επίσημους εκφορείς του δημόσιου λόγου να προβαίνουν σε μία τακτική ακύρωσης και γελοιοποίησης του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη. Δεν επιτρέπω σε κανέναν- στο βαθμό που μου αναλογεί πολιτικά- να λοιδορεί τους ανθυποψηφίους μου και τα σχήματα που έχουν κατέβει. Είναι μία τακτική η οποία ή είναι εντελώς ατυχής ή είναι σκόπιμη. Με την έννοια ότι για κάποιους θεωρείται δεδομένο ότι θα έπρεπε τα σχήματα στη Θεσσαλονίκη να είναι 3 με 5, όσα δηλαδή έχουν είτε την κομματική είτε την οικονομική κάλυψη. Όχι, όσοι τολμούν, μπορούν να εκτεθούν και να διεκδικήσουν την ψήφο των Θεσσαλονικέων” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τις συζητήσεις που έγιναν για προεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι το “μεγάλο αγκάθι” για τη μη ευόδωσή τους “ήταν το ζήτημα του επικεφαλής”.

“Κάποιοι από τους ανθυποψηφίους μου αντιλαμβάνονται την προεκλογική και μετεκλογική διεργασία ακόμη και βιοποριστικά. Για μας δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Εγώ μάλιστα δεσμεύομαι ότι αν δεν με τιμήσουν, αυτή τη φορά, οι Θεσσαλονικείς με το ρόλο του δημάρχου, δεν θα διεκδικήσω -ακόμη κι αν κληθώ- κανέναν θεσμικό ρόλο στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο αυτόν του επικεφαλής της παράταξης” δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Τέλος υπογράμμισε ότι το διαφορετικό που πρεσβεύει η “Υψίπολις” είναι η άποψη, ο αδέσμευτος και ακομμάτιστος χαρακτήρας της, πάνω απ’ όλα, όμως, το ολοκληρωμένο, ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό της πρόγραμμα για το μέλλον της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *