“Η Υψίπολις προτείνει τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος”- Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

“Η Υψίπολις προτείνει τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος”- Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη καθώς και τους πρώτους 20 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής κίνησης “Υψίπολις” παρουσίασε, σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

 Στην ομιλία του, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Αλέξανδρος”, ο κ. Ζαρωτιάδης ανέπτυξε τη φιλοσοφία του προγράμματός του τονίζοντας ότι «η Υψίπολις προτείνει τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος», απαλλαγμένη από διαχειριστές, επιτήδειους, προπαγανδιστές της εμπειρίας τους ή οφειλέτες κομματικών επιταγών και «απέναντι από τους εκμαυλιστές της ανθρώπινης πίστης και τους υβριστές του γνήσιου πατριωτισμού».

“Για μας δύο είναι τα βασικά διακυβεύματα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης. “Το πρώτο, η Θεσσαλονίκη της άρρηκτης ιστορικής συνέχειας, η Θεσσαλονίκη που ανταποκρίνεται στον ρόλο που της προδιαγράφεται, η Θεσσαλονίκη του μητροπολιτικού σχεδιασμού, επίκεντρο του Οικουμενικού Ελληνισμού και Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των προσφύγων, κόμβος κεφαλαίων, προϊόντων, ανθρώπων και ιδεών, ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, η Θεσσαλονίκη μοντέλο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και απελευθέρωσης”.

Το όραμα αυτό της “Υψίπολις” εξειδικεύεται μέσα από 6 συν 1 άξονες, γειώνεται έως τα ζητήματα της καθημερινότητας, φθάνει στο κατώφλι του κάθε πολίτη και δημιουργεί μία πόλη μητρόπολη, ανεκτική, έξυπνη, πράσινη, δημιουργική, τολμηρή και συμμετοχική. Πρόκειται για ένα σχέδιο τολμηρό μα συνάμα απόλυτα ρεαλιστικό, που δίνει προοπτική και ρόλο στην πόλη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ευημερία.

“Το δεύτερο διακύβευμα είναι η συμβολή μας στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος της χώρας, στην ανάδειξη πιλοτικών, συλλογικών διεξόδων από την κρίση πολιτικής εκπροσώπησης στην ελληνική κοινωνία” υποστήριξε ο κ. Ζαρωτιάδης, συμπληρώνοντας: “Θέλω να δηλώσω δημόσια, καθαρά και τολμηρά ότι διεκδικώ τον δημαρχιακό θώκο. Δεν θα εξαργυρώσω τη στήριξή σας με κυβερνητικές θέσεις. Θέλουμε το δήμο μας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σας καλώ σε ένα τρίμηνο ανατροπής, έκπληξης, κατάθεσης ψυχής και διεκδίκησης του δυνατού, γιατί όχι και του αδύνατου”.

Την εκδήλωση, που αποτέλεσε την 1η Ανοικτή Συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης “Υψίπολις”, προλόγισε η Ολγα Παυλίδου, καθηγήτρια και εργαζόμενη στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς η οποία ανέφερε ότι “με τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, δεν θα κάνουμε απλώς ό, τι καλύτερο μπορούμε αλλά θα αγωνιστούμε να πετύχουμε ό, τι δεν μπορούν οι άλλοι, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε τη Θεσσαλονίκη και τη ζωή των πολιτών της”.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υπεύθυνη επικοινωνίας του συνδυασμού Αγγελική Τριανταφυλλίδου η οποία επισήμανε ότι “το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών είναι το μέλλον της Θεσσαλονίκης”.

“Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω” υπογράμμισε η κα Τριανταφυλλίδου “Η Υψίπολις και οι άνθρωποί της διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπακούμε σε ό, τι οδηγεί την πόλη στην πρόοδο και την ευημερία αλλά εξεγειρόμαστε σε ό, τι την κρατά στο τέλμα και στη μιζέρια προτάσσοντας ένα κοινό ριζοσπαστικό όραμα για μια πόλη σύγχρονη, επίκεντρο του Οικουμενικού Ελληνισμού, μια πόλη όπως μας αξίζει”.

Αμέσως μετά, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης ανακοίνωσε τα πρώτα 20 ονόματα των ατόμων που θα διεκδικήσουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη δημοτική κίνηση “Υψίπολις” την ψήφο των Θεσσαλονικέων. Πρόκειται για ανθρώπους με θέληση, με επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματικά επιτεύγματα, με κοινωνική δράση, τολμηρή σκέψη και ηθικό προβάδισμα. Ανθρώπους αδέσμευτους και ανυπότακτους. Είναι οι εξής:

 • Βλάχου Τζωρτζίνα, Θεατρολόγος, δασκάλα της πρωτοβάθμιας.
 • Γραικούσης Νίκος, Απόστρατος αξιωματικός και ένστολος συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος. Οικονομολόγος μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
 • Δημητριάδου Κατερίνα, Καθηγήτρια Αγγλικών στην Α’ θμια Εκπαίδευση
 • Δούκας Ηρακλής, Απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής, Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Διακοσμητής, γραφίστας, εικαστικός, ηθοποιός, σκηνογράφος. Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή των Δημητρίων για 4 χρόνια. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών.
 • Καλπακίδης Κωνσταντίνος, Επαγγελματίας νέων τεχνολογιών, επικοινωνίας και σχεδιασμού
 • Κίσσας Βασίλης, Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος
 • Κοταΐδου Ζωή, Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
 • Κουνής Γρηγόρης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας
 • Κουτσμανής Νικόλαος, 25 χρόνια επαγγελματίας στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας, επιχειρηματίας, φωτογράφος και μουσικός.
 • Κωνσταντινίδης Κυριάκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Τεχνικός Η/Υ, Συμμετέχων στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατά της εξόρυξης χρυσού.
 • Κωστοπούλου Στέλλα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ. Διευθύντρια του μεταπτυχιακού “Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη”. Συντονίστρια Erasmus και 5 ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον Τουρισμό. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού
 • Οζούνη Ειρήνη, Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Οικονομολόγος-ερευνητής στη σύνταξη και υποβολή προτάσεων έργων Φορέων Περιφερειακής Ανάπτυξης και ΟΤΑ με σκοπό τη χρηματοδότησή τους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιστημονική έρευνα σε θέματα διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης.
 • Πατσιαρίκας Δημήτριος, Επαγγελματίας οδηγός ταξί.
 • Παυλίδου Όλγα, Καθηγήτρια Αγγλικών στην Β΄θμια Εκπαίδευση. Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ασχολείται με προγράμματα για τη Νεολαία και τους ΟΤΑ. Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Β. Ελλάδας(ΕΚΑΔΕΒΕ).  Μέλος του Συλλόγου Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας, “Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης”.
 • Πορλίγκη Μαρία, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, ERGO Ασφαλιστική
 • Σιδηρόπουλος Μωυσής, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και διατελέσαντας Πρόεδρός του. Ένας εκ των Ευρωπαίων Πολιτών που παρέλαβαν τιμητικά το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για λογαριασμό της ΕΕ από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 • Τεμουρτζίδης Δημήτριος, Επιχειρηματίας στον χώρο των σχολών ξένων γλωσσών.
 • Τσακμάκης Ιωάννης, επιχειρηματίας
 • Τσαρουχίδης (Φωτεινός ) Γεώργιος, θεατρικός συγγραφέας
 • Χάνος Στέργιος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Δρ Βιβλιοθηκονομίας. Δραστηριοποιείται στην οργάνωση σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών και στον τομέα της καθαριότητας στο Ε` Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.” 
H 1η ανοικτη συγκεντρωση της ΥΨΙΠΟΛΙΣ

One Reply to ““Η Υψίπολις προτείνει τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος”- Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι”

 • ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

  By ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

  Reply

  ΗΤΑΝ μια υπεροχη συγκεντρωση φιλων … αλλα που επισφραγιστηκε κι απο μια εξαιρετικη – περιεκτικη ομιλια του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *