Οραματιζόμαστε μία Θεσσαλονίκη που θα δίνει απαντήσεις στα μεγάλα

Οραματιζόμαστε μία Θεσσαλονίκη που θα δίνει απαντήσεις στα μεγάλα

“Εμείς οραματιζόμαστε μία Θεσσαλονίκη που δεν θα περιορίζεται στα καθημερινά αλλά θα δίνει απαντήσεις στα μεγάλα. Οραματιζόμαστε μία Θεσσαλονίκη που θα καταστεί επίκεντρο του Οικουμενικού ελληνισμού για μία ακόμη φορά στην ιστορία της. Μία Θεσσαλονίκη -ναυαρχίδα της κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά ισόρροπης ανάπτυξης σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Που θα παίξει το ρόλο που της αναλογεί και ως εκ τούτου θα λύσει και τα προβλήματα της καθημερινότητας”.

Με τις φράσεις αυτές περιέγραψε το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

“Η Θεσσαλονίκη έχει μέλλον, έχει δυνατότητες και εμείς έχουμε τι δυνάμεις, τις γνώσεις το πρόγραμμα και τις προτάσεις για να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να συστρατευθούν στην προσπάθεια της “Υψίπολις” που διαθέτει και μέλλον και προοπτική.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν απέδωσαν οι συνομιλίες για προεκλογική συνεργασία ο κ. Ζαρωτιάδης  επισήμανε ότι η “Υψίπολις” δεν ήθελε να ακυρώσει την ανεξάρτητη και ριζοσπαστική υπόστασή της από συνδυασμούς που έχουν συγκεκριμένες κομματικές δεσμεύσεις και στηρίξεις ενώ ένα από τα προβλήματα ήταν και το όνομα του επικεφαλής.

“Η δική μας επιμονή ότι την κοινή μας προσπάθεια με άλλους θα έπρεπε να την εκφράσει η κεντρική υποψηφιότητα που προτείνουμε δεν έχει να κάνει με τον εγωισμό, τον δικό μου ή των συνοδοιπόρων μου” σημείωσε ο κ. Ζαρωτιάδης. “Επιχειρηματολογήσαμε ότι το πρόγραμμα που εμείς προτάσσουμε ταυτίζεται με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του υποψηφίου που προτείνουμε άρα, ως εκ τούτου, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό”.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΔΚΘ “Υψίπολις” ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού απαρτίζεται από “φρέσκα” πρόσωπα που δεν διαθέτουν “ένσημα” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακριβώς για αυτόν τον λόγο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

“Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε τη συνέχεια όσων έχουμε κάνει. Χρειαζόμαστε ρήξεις, τομές και προοδευτικές ανατροπές στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτές τις ανατροπές μπορούν να τις κάνουν άνθρωποι που διαθέτουν την ανάλογη επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια και κοινωνική δράση, δεν έχουν παγιδευτεί στο να αναπαράξουν σώνει και καλά αυτά τα οποία βίωσαν το προηγούμενο διάστημα, αυτά τα οποία εξυπηρέτησαν” υπογράμμισε ο κ. Ζαρωτιάδης.

Τέλος επανέλαβε ότι στόχος της “Υψίπολις”, μέχρι την τελευταία ημέρα, είναι η διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο ίδιος είναι υποψήφιος δήμαρχος και όχι υποψήφιος αντιδήμαρχος αφού δεν προτίθεται να εξαργυρώσει προσωπικά τη στήριξη των συμπολιτών του.

“Αν δεν κατακτήσουμε το δημαρχιακό θώκο, σε ό,τι μας αφορά ως “Υψίπολις” θα συμβάλουμε με το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας όπου χρειαστεί, κριτικά ή μη, σε επιμέρους θέματα, επιμέρους συζητήσεις, επιμέρους επιτροπές, αλλά σίγουρα δεν θα μπούμε σε μία διαδικασία πολιτικού αλισιβερισιού” κατέληξε ο κ. Ζαρωτιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *