Πρέπει να αντισταθούμε στους στρατευμένους διαστρεβλωτές της αλήθειας

Πρέπει να αντισταθούμε στους στρατευμένους διαστρεβλωτές της αλήθειας

Την ανάγκη αντίστασης απέναντι στους διακινητές ψευδών ειδήσεων και στους στρατευμένους διαστρεβλωτές της αλήθειας επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με αφορμή την τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Robert G. Picard σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε, χθες, στην αίθουσα τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο καθηγητής Robert G. Picard αποτελεί μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους. Στο πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο αναφέρεται στη διττή αποστολή των ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τη συνύπαρξη των ενημερωτικών και εμπορικών αξιών και στον τρόπο που η συνύπαρξη αυτή μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας καθώς και στην αξιόπιστη, ποιοτική και αντικειμενική πληροφόρηση.

Κατά το θεσμικό χαιρετισμό του, με την ιδιότητα του Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ο κ. Ζαρωτιάδης δήλωσε ότι “το έργο του τιμώμενου καθηγητή της Οξφόρδης συνάδει απόλυτα με τους κινδύνους που προκύπτουν από τον πληθωρισμό των πληροφοριών και τη σκόπιμη αλλοίωση της πιστότητάς τους, αναδεικνύοντας έτσι ακόμη πιο καθαρά την ευθύνη όλων μας να αντισταθούμε στους διακινητές ψευδών ειδήσεων και στους στρατευμένους διαστρεβλωτές”. Ο επικεφαλής μάλιστα της δημοτικής κίνησης “Υψίπολις” υπογράμμισε ότι “αυτή είναι μία από τις κρίσιμες αποστολές που θα αναλάβουμε ως “Υψίπολις” προεκλογικά αλλά σίγουρα και μετεκλογικά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *