Πρόεδρος της ASECU εξελέγη ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Πρόεδρος της ASECU εξελέγη ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξελέγη ως ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας, Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης – ASECU.

Η εκλογή του έγινε, χθες Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στο Rzeszow της Πολωνίας όπου έλαβαν χώρα οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας, Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης ASECU. Στο πλαίσιο αυτής διενεργήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης που έφεραν τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη στο «τιμόνι» της ASECU. Σημειώνεται ότι η Ένωση ιδρύθηκε το 1996 και αριθμεί 54 πανεπιστήμια-μέλη.

Ο νέος πρόεδρος της ASECU δήλωσε χαρακτηριστικά: “η ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική δράση της Ένωσης έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον των κοινωνικοοικονομικών επιστημών, καθώς και την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί ζωτικό χώρο για τον Ελληνισμό. Η ανάληψη της συγκεκριμένης ευθύνης θα συναντηθεί με την εξυπηρέτηση των στόχων της Θεσσαλονίκης ως αυριανός Δήμαρχός της”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *