Στο συνέδριο για την ΤΑ στην Πολωνία ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Στο συνέδριο για την ΤΑ στην Πολωνία ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γρηγόρης Ζαρωτιάδης παρέστη, σήμερα, ως προσκεκλημένος συμμετέχων στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπεριφέρειας Καρπάθια, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικήσεων της εν λόγω διακρατικής ζώνης, σε Πολωνία, Ουκρανία, Σλοβακία και Ρουμανία.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο Rzeszow στην Πολωνία και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνεδριακού διημέρου. Αύριο το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων Νότιας, Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης, στις οποίες ο κύριος Ζαρωτιάδης θα εκπροσωπήσει το ΑΠΘ.

Κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή διαδικασία ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε αφενός στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι μακροπεριφερειακες στρατηγικές της Ευρώπης, αξιοποιώντας την ιδιότητα του ως ειδικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Αφετέρου, παρουσίασε τις δυνατότητες της πιο αποτελεσματικής εμπορικής, παραγωγικής, κοινωνικής και πολιτισμικής δικτύωσης των πόλεων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης. Ο Γρηγόρης  Ζαρωτιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Οι ιστορικοί μας δεσμοί, οι προκλήσεις του παρόντος που μοιραζόμαστε και οι κοινές μας δυνατότητες για το μέλλον απαιτούν τη στενότερη, στοχευμένη συνεργασία σε επιστημονικό, οικονομικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *