Θα τιμήσουμε τους Θεσσαλονικείς του αντιδικτατορικού αγώνα

Θα τιμήσουμε τους Θεσσαλονικείς του αντιδικτατορικού αγώνα

Η ΔΚΘ «Υψίπολις» επ΄ ευκαιρία της σημερινής μαύρης επετείου της κατάλυσης της δημοκρατίας το 1967 στη χώρα μας, από μια δράκα επίορκων ακροδεξιών αξιωματικών του στρατού, υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό ότι η διαρκής εγρήγορση των πολιτών είναι η μόνη δύναμη αποτροπής κάθε είδους εκτροπής από το δημοκρατικό κεκτημένο.

 Σήμερα που οι αποκρουστικές φωνές για «ησυχία, τάξη και ασφάλεια», για «κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου» κλπ., κάνουν πάλι την εμφάνισή τους στο δημόσιο βίο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα πρέπει να θυμηθούν ότι τέτοιες πρακτικές πέραν των άλλων οδήγησαν στο διαμελισμό της Κύπρου και καταδίκασαν τη χώρας μας για επτά συναπτά έτη στην πολιτική απομόνωση από την Ευρώπη και από τις εξελίξεις του σύγχρονου δημοκρατικού κόσμου.

Η νέα γενιά δικαιούται να μάθει όλες τις πτυχές της ιστορίας που συνδέονται με το καθεστώς της επτάχρονης στρατοκρατικής τυραννίας. Οι νέοι και οι νέες, αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες της Θεσσαλονίκης δικαιούνται να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι στήριξαν ανοικτά το καθεστώς της τυραννίας και στην πόλη τους. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, δήλωσε αναφορικά με τη μαύρη επέτειο της κατάλυσης της δημοκρατίας τα εξής:
«Όσο περνάει ο καιρός αποχωρούν από τη ζωή οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά τα γεγονότα και απουσιάζει η γνώση από την άμεση εμπειρία, αυτό σε συνάρτηση και με την αναβίωση της άκρας δεξιάς και της προπαγάνδας της, δημιουργεί συνθήκες συσκότισης της ιστορικής πραγματικότητας και παραπλάνησης των νέων ανθρώπων. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή θα συμβάλλουμε με την πολιτική και τις δράσεις μας στην καλλιέργεια της συλλογικής μνήμης ενάντια στο καθεστώς της τυραννίας και θα τιμήσουμε έμπρακτα όλους τους Θεσσαλονικείς και τις Θεσσαλονικιές που εκείνα τα δίσεκτα χρόνια διέσωσαν με τη αντιδικτατορική στάση τους τη δημοκρατική τιμή όλης της Θεσσαλονίκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *