Ενστάσεις από «Υψίπολις» και Γρ. Ζαρωτιάδη για την διαδικασία για κοινό υποψήφιο στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ενστάσεις από «Υψίπολις» και Γρ. Ζαρωτιάδη για την διαδικασία για κοινό υποψήφιο στο δήμο Θεσσαλονίκης

Αντίθετοι με την διαδικασία του συντονιστικού για την κοινή κάθοδο κομμάτων, κινήσεων και παρατάξεων της Κεντροαριστεράς στο δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζονται στην παράταξη «Υψίπολις».

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την διαδικασία αλλά εκφράζουν ενστάσεις για τη διαδικασία. Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ έπρεπε να ξεκινήσει πρώτα ο διάλογος για προγραμματική σύγκλιση και μετά να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα κοινού υποψήφιου.

«Υπάρχει χρόνος. Ο Γενάρης θα ήταν επαρκής. Θέλουν να αξιοποιήσουν δεδομένα που υπάρχουν τώρα γιατί κάποιοι βρίσκονται στην αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας. Δεν θα καταλήξει η διαδικασία για τον κοινό υποψήφιο. Δεν είμαστε έτοιμοι τώρα. Κακώς παρουσιάζεται το όργανο σαν συνέχεια της Πρωτοβουλίας» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαρωτιάδης.

Στην παράταξη υποστηρίζουν ότι η συζήτηση για πολλούς έχει προσχηματικό χαρακτήρα δείχνοντας, όπως λένε, μια αδόκιμη βιασύνη και μια αγωνία κάποιων να ηγηθούν ή να συμπεριληφθούν στην ηγετική ομάδα ενός ενιαίου σχήματος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιταχθούμε στον εμπαιγμό του λαού της Θεσσαλονίκης και σε λογικές παλαιοκομματικού παραγοντισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Στρατηγικό όραμα

Ο κ. Ζαρωτιάδης ενημέρωσε πως από τη νέα χρονιά ξεκινάει ο εντατικός αγώνας για την προεκλογική εκστρατεία. Υπάρχει ομάδα 40 ανθρώπων που εθελοντικά θα στηρίξουν το εγχείρημα ενώ αρχικά θα εστιάσει στο ζήτημα της αναγνωρισιμότητας.

Ερωτώμενος για τα βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας τόνισε πως η πόλη πρέπει να κινηθεί γύρω από ένα στρατηγικό όραμα και στόχο. «Φυσικά και προτεραιότητα θα είναι η επίλυση καθημερινών προβλημάτων όπως σε ασφάλεια, καθημερινότητα κα. . Αλλά όλα αυτά πρέπει να εντάσσονται σε ένα όραμα. Αλλιώς θα είναι άναρχες και διάσπαρτες δράσεις χωρίς τελικό αποτέλεσμα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ζαρωτιαδης εκτίμησε πως οι Θεσσαλονικείς θα αναζητήσουν επιλογές φρεσκάδας και εμπειρίας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εκτίμησε ότι δεν θα επηρεαστούν από την πόλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ζητώντας να μην απασχολήσει την πόλη η αναπαραγωγή των κεντρικών πολιτικών ζητημάτων.
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει άποψη για γεωπολιτικά ζητήματα αλλά θα ήταν αρνητικό να επικεντρωθεί ο προεκλογικός διάλογος εκεί» συμπλήρωσε αναφορικά με την συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *