ΥΨΙΠΟΛΙΣ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΥΨΙΠΟΛΙΣ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η πρωτοβουλία αυτή έχει καταλήξει στις βασικές προγραμματικές θέσεις της και το επόμενο διάστημα, θα ανακοινώσει και τον υποψήφιο δήμαρχο.


Εισήλθε στο δημοτικό στίβο τον περασμένο Ιούνιο, αρχικά ως κίνηση πολιτών υπό τον τίτλο «Ποια πόλη μας αξίζει;». Ένας τίτλος εν είδει ερωτήματος ο οποίος λειτουργούσε συγχρόνως και ως πρόσκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα. Χθες βράδυ η πρωτοβουλία αυτή μετεξελίχθηκε σε δημοτική παράταξη με στόχο να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η επωνυμία της παράταξης είναι «Υψίπολις» με τον διακριτικό υπότιτλο «η πόλη που μας αξίζει».

Όπως εξηγεί ο εκ των εκπροσώπων της παράταξης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ήδη η πρωτοβουλία αυτή έχει πλέον μορφοποιηθεί, έχει καταλήξει στις βασικές προγραμματικές θέσεις της και το επόμενο διάστημα, θα ανακοινώσει και τον υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής. Αυτό θα γίνει το αργότερο ως τον Δεκέμβριο και η επιλογή θα γίνει από τη γενική συνέλευση των μελών της δημοτικής παράταξης.

Ο κ. Ζαρωτιάδης υπογραμμίζει πως η παράταξη δεν έχει κομματικό στίγμα, δεν προέρχεται από τους κόλπους κάποιου κόμματος, ούτε θα στηριχθεί από κάποιο κόμμα, έχει όμως σαφές πολιτικό στίγμα, το οποίο προσδιορίζεται στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο. Τονίζει, επίσης, πως η νέα αυτή πρωτοβουλία θα επιδιώξει να συζητήσει και με άλλες παρατάξεις με τις οποίες διαθέτει πολιτική συνάφεια, με στόχο την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων. «Οι συζητήσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν πάνω σε προγραμματική βάση, με όρους ισοτιμίας και όχι ενσωμάτωσης» όπως διευκρινίζει.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *