Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης με την δημοτική παράταξη «Υψίπολις» ο αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης η απόφαση πάρθηκε σε συνέχεια της σταδιακής, δημόσιας ωρίμανσης του χαρακτήρα και των προτάσεών της.

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1972 στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Μαθήτευσε στο 35ο Γυμνάσιο και στο 5ο Λύκειο Καλαμαριάς. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Λιντσ και στη Βιέννη και μέρος των διδακτορικών σπουδών του διεκπεραιώθηκε στο Μάντσεστερ. Το 2001 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και από τον Δεκέμβριο του 2017 Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Ιδρύματος. Η ερευνητική του δραστηριότητα καλύπτει το φάσμα της διεθνούς οικονομικής και της οικονομικής ανάπτυξης με πλήθος διεθνώς δημοσιευμένων άρθρων, συλλογικών τόμων και μονογραφιών. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στα τελευταία τρία έτη ως διδάσκων στο μεταπυχιακό με τίτλο «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση». Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Αντιπρόεδρος της «Ένωσης των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης – ASECU»

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης είναι από τα ιδρυτικά μέλη του «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ», μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του, όπως επίσης και Αντιπρόεδρος του «Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης». Η θητεία του ως ανεξάρτητο, μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ από το 2001 έχει μπολιάσει το επιστημονικό του έργο με προσλαμβάνουσες από την παραγωγή, ενώ έχει συμβάλει, μεταξύ των προαναφερομένων, στον εμπλουτισμό της διοικητικής εμπειρίας του.

Θα ακολουθήσει επίσημη παρουσίαση του κεντρικού υποψηφίου και του βασικού ψηφοδελτίου της Κίνησης για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, καθώς και περαιτέρω εξειδίκευση του προγράμματός της σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *